Posljednja vremena

Autor: Michael D. O'Brien

Izdavač: Verbum, Split, 2002. - Biblioteka: Stilus

Michael D. O'Brien: Posljednja vremena

O'Brienova Posljednja vremena su već nekoliko godina apsolutni hit među katoličkom literaturom. Riječ je o knjizi o apokalipsi ispričanoj na suvremen način, s napetom radnjom i sa živo prikazanim likovima.

Michael O'Brien, poznati suvremeni katolički pisac, u ovoj knjizi daje biblijski utemeljenu viziju apokalipse i opisuje stanje svijeta i Katoličke crkve na kraju vremena.

Kroz tajnu misiju na koju Vatikan šalje središnji lik, oca Iliju Schafera, karmelićanskog svećenika, on se upliće u niz kriza i smicalica koje utječu na krajnju sudbinu Crkve. Otac Ilija je obraćenik s judaizma, preživjeli svjedok holokausta, nekoć moćna osoba u Izraelu.

Dvadeset godina bio je povučeni redovnik, a sada mu Papa povjerava zadatak najveće osjetljivosti: približiti se čovjeku za kojeg se vjeruje da bi mogao biti Antikrist. To rađa bogatom i napetom pričom u kojoj otac Ilija prelazi Europu i srednji Istok, kreće se u javnim i tajnim krugovima svjetske moći, susreće se sa svecima i grješnicima, predsjednicima, sucima, misticima, borbenim katoličkim novinarima, vjernim svećenicima i izdajničkom urotom unutar same Crkve.

Veritas, 2. ožujka 2012.