Znakovi života

Autor: Scott Hahn

Izdavač: Verbum, Split, 2011. - Biblioteka: Posebna izdanja

Scott Hahn: Znakovi života

Tumačenje katoličkih vjerovanja, pobožnosti i običaja

Scott Hahn, autor uspješnice Gozba Jaganjčeva, u knjizi Znakovi života pristupačno i sveobuhvatno obrazlaže temeljne stvarnosti vjerskoga života i prakse, vodeći čitatelje k boljemu poznavanju katoličkih obreda, običaja i molitava.

Znakovi života su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse. Posvetivši jedno poglavlje svakoj temi, autor vodi čitatelja na put koji osvjetljava korijene i značenje brojnih stvarnosti koje tvore dio zajedničke zapadne vjerske i kulturne baštine, uključujući znak križa, misu, sakramente, molitvu sa svecima, anđele čuvare, svete slike i relikvije, slavlje Uskrsa, Božića i ostalih blagdana, dnevne molitve i još mnogo toga.

Svako poglavlje zaključuje se odjeljkom "Prebirite u srcu" koje čitatelju pomaže da spomenute prakse i pobožnosti usvoji u osobnomu duhovnom životu.

Ovako sastavljena, ova je knjiga namijenjena svima koji žele produbiti i poboljšati svoju vjersku kulturu i informiranost.

„Čitanje duhovnog štiva posebno, jest disciplina. Ovo se čitanje razlikuje od drugoga čitanja zato što je to proučavanje kojeg se prihvaćamo možda i na nagovor našega duhovnog vođe kako bi on mogao pratiti naš razvoj u krjeposti, poznavanju nauka i sjedinjenju s Bogom. Duhovne knjige doista ne čitamo da bismo se zabavili, pa čak ni da bismo se obrazovali. Ovo bi nas čitanje trebalo voditi do molitve, ali ono je i samo oblik molitve.“

Veritas, 20. travnja 2011.